Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / „Un copil, un copac, o nouă viaţă!”

„Un copil, un copac, o nouă viaţă!”

Ziua de 15 aprilie 2013 a adus soare şi bucurie micilor şcolari ai claselor I-a A şi I-a B, coordonaţi de Doamna prof. Viorica Brege şi Doamna prof. Eva Tirpe, de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, din locaţia de pe str. Aluminei, nr. 88, unde funcţionează clasele primare şi cele de gimnaziu ale liceului, care, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-au înscris în acest an şcolar în Programul Mondial „LeAF – Să învăţăm despre pădure” şi în Proiectul Internaţional „Panasonic Tree Planting”.

Cei 60 de elevi au învăţat multe lucruri despre mediu şi despre frumuseţea pădurii alături de specialişti de la Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor, Doamna Loredana Ţârţ, şi de la Direcţia Silvică Bihor, Domnul ing. Mircea Faur, instituţii cu care Liceul Ortodox din Oradea a încheiat parteneriate de colaborare.

Partea teoretică a fost urmată de cea practică, astfel că, la iniţiativa conducerii liceului şi cu sprijinul Direcţiei Silvice Bihor, au fost aduşi în curtea şcolii peste 30 de puieţi de stejar, gorun, paltin, cireş sălbatic şi brad, spre a fi plantaţi în spaţiul verde din incinta şcolii.

Micii şcolari, asistaţi şi ajutaţi de cadrele didactice, s-au mobilizat cu toţii, mici şi mari, şi s-au pus pe treabă. Unii au săpat gropi, alţii au aşezat copăceii, alţii au fixat rădăcina muiată în pastă de pământ şi au acoperit-o, iar alţii au udat-o, astfel că, la final, mângâiaţi de razele soarelui mult aşteptat şi însufleţiţi de lucrul bine făcut, curtea şcolii a fost transformată într-un paradis de verdeaţă, acum mic, dar peste ani mai mare.

Aşadar, fiecare copil a însemnat un copăcel şi, în acelaşi timp, o nouă viaţă!