Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / 22 martie – Ziua Mondială a Apei

22 martie – Ziua Mondială a Apei

Apa, element esențial și indispensabil vieții a fost în centrul dezbaterilor elevilor de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea în data de 22 martie, fie că sunt elevi din ciclul primar, prezenți fizic la cursuri, fie din cel gimnazial și liceal care au desfășurat activitățile on-line.

Școlarii mici au vizionat materiale video,  au purtat discuții despre importanța apei în viața de zi cu zi a tuturor, au ascultat „povestea apei și a stropilor de ploaie”, au realizat lucrări artistico – plastice ilustrând apa, în diferite stări, au scris bilete de mulțumire apei pentru toate beneficiile aduse, au desenat circuitul apei în natură, vietăți acvatice, dar și ”emoțiile” apei în diverse situații. Ne dorim ca aceste „emoții” să fie doar de bucurie și fericire, prilejuite de faptele bune ale oamenilor și implicarea tuturor în combaterea poluării apei.

Sursele de poluare ale apei și măsurile concrete prin care putem contribui fiecare dintre noi la reducerea poluării au stârnit nenumărate discuții  în rândul elevilor. Folosirea cu chibzuință a apei acasă șila școală, păstrarea curată a apei râurilor pentru viețuitoarelemarine, folosirea unor îngrășăminte ecologice în grădină, în locul celor chimice, sunt doar câteva idei discutate în grupurile de elevi.

Tot apa este cea care asigură creșterea și dezvoltarea plantelor! Activitatea practică de însămânțare a unor legume  - roșii, ardei și castraveți, va demonstra micuților școlari că nicio plantă nu va prinde viață fără apă!

Frumusețea apei a fost reliefată în prezentarea unor  ”minunății” create de aceasta. Suntem privilegiați de faptul că școala noastră este situată pe malul Crișului Repede, râu care adună  variate specii de păsări – lebede, rațe, pescăruși, încântându-ne privirea zi de zi!

APA înseamnă VIAȚĂ! Și, pentru a fi una frumoasă, e nevoie de implicarea tuturor!

Prof. Viorica Brege