Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Acțiuni caritabile la biserica voievodală din Tinăud – peste 12.500 euro pentru tratamentul unei fetițe bolnave și 100 de Biblii gratuite pentru copiii și tinerii din comunitate.

Acțiuni caritabile la biserica voievodală din Tinăud – peste 12.500 euro pentru tratamentul unei fetițe bolnave și 100 de Biblii gratuite pentru copiii și tinerii din comunitate.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 15 decembrie 2023, în biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfinții Împărați de Dumnezeu Încununați și Întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena”, a Parohiei Tinăud, s-a desfășurat ediția a IV-a a Festivalului caritabil de colinde „Uniți într-un cânt”, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Română Tinăud, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Ortiteag, cu sprijinul Protopopiatului Oradea și al Primăriei Orașului Aleșd.

Festivalul a fost organizat în scopul sprijinirii unei fetițe în vârstă de nouă luni, care suferă de neuroblastom intratoracic nediferențiat și a cărei familii face eforturi considerabile pentru a o ajuta. În urma centralizării sumelor donate, atât în urnele special amplasate, cât și a celor transmise prin intermediul conturilor bancare, fetița a primit un sprijin financiar de peste 62.000 RON, aproximativ 12.500 EURO.

De asemenea, în data de 25 decembrie 2023, în ziua Marelui Praznic al Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii care au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au avut parte de un întreg alai de trăiri duhovnicești intense și bucurii neprihănite. La sfârșitul Sfintei Liturghii, copiii și tinerii comunității parohiale au susținut un scurt recital de colinde, răsplătit cu lacrimi de bucurie din partea celor care i-au ascultat. După momentul atât de apreciat de credincioșii prezenți, copiii au fost răsplătiți cu câte un exemplar al ultimei ediții a Sfintei Scripturi, tipătită la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, București, în anul 2023. Această acțiune, prin intermediul căreia au fost distribuite peste 100 de Biblii, face parte din proiectul catehetic „Lumină din Lumina Ta”, desfășurat la Parohia Ortodoxă Română Tinăud încă de la începutul anului 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Nașterea în lume a Mântuitorului Iisus Hristos inundă sufletele noastre de bucurie sinceră, bucurie care se manifestă apoi prin dragostea și purtarea de grijă pe care o avem unii față de alții și față de întreaga creație a lui Dumnezeu.

Pr. Laurențiu-Florin Brîndaș