Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / ACŢIUNILE PATRIARHIEI ROMÂNE PENTRU AJUTORAREA CELOR AFECTAȚI DE PANDEMIE CONTINUĂ

ACŢIUNILE PATRIARHIEI ROMÂNE PENTRU AJUTORAREA CELOR AFECTAȚI DE PANDEMIE CONTINUĂ

În timpul stării de urgență națională impusă din cauza pandemiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu respectarea riguroasă a dispoziţiilor autorităţilor de stat adoptate în acest context, laî ndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au continuat să ofereajutor materialși financiar celor afectați de pandemie.

Inclusiv mobilizarea filantropică prin acte organizate de voluntariat într-o situaţie de criză sanitară cu severe urmări sociale constituie un exemplu de manifestare concretă a credinței și de ieșiredin indiferență pentru întreaga societate românească.

Ajutorul Patriarhiei Române este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, darși unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Prin implicarea directă acentrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 6 aprilie - 10 aprilie 2020,a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 2.644.807 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei pandemii se ridică la valoarea de 9.798. 478lei.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române