Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activitate filantropică desfășurată de Parohia Gepiu la Spitalul Clinic de Copii din Oradea

Activitate filantropică desfășurată de Parohia Gepiu la Spitalul Clinic de Copii din Oradea

          Pe data de 21 decembrie 2016, o parte din tinerii Parohiei Gepiu, alături de părintele paroh Călin Ovidiu Popa, au desfășurat un program filantropic la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. Astfel, în după-amiaza zilei de miercuri, tinerii parohiei, îmbrăcați în tradiționalul și frumosul port popular românesc, încărcați de daruri pregătite de parohie, au pornit spre Oradea spre a aduce în sufletul copiilor bolnavi bucurie și mângâiere.

          Ajunși la Oradea, tinerilor și părintelui paroh li s-au alăturat atât doamna Alina Buzle, profesor de istorie la liceului „Constantin Șerban” din Aleșd, cât și îndrăgitul actor al Teatrului „Regina Maria” din Oradea, Șerban Borda. În spital, tinerii din Gepiu i-au colindat pe copii și pe cadrele medicale care îi îngrijesc pe aceștia. Apoi, mergând prin toate saloanele, părintele Călin Popa, alături de actorul Șerban Borda, care l-a întruchipat în chip minunat pe Moș Crăciun, au împărțit cadourile pregătite. S-au împărțit peste 70 de pachete copiilor bolnavi, dar și personalului medical, aflați pe diferite secții ale spitalului.Tot cu acest prilej, au fost colindați și vizitați bolnavii adulți, internați la secția de oncologie a spitalului „Doctor Gavril Curteanu”, care, cuprinși de emoții și de bucurie, au colindat alături de tineri și de părintele paroh.

          „Am trăit astăzi momente pline de emoție, de bucurie sfântă, dar și de împlinire duhovnicească. Ne bucurăm că și anul acesta colindul sfânt și străbun a răsunat în chip deosebit de frumos în saloanele Spitalului de copii din Oradea. Ne bucurăm, de asemenea, că am reușit să smulgem zâmbete de pe chipurile copiilor internați în spital, care, deși încercați de anumite suferințe, au reușit să se bucure de colinde, de prezența lui Moș Crăciun, de darurile pe care le-au primit, dar și de vizita și prezența tinerilor de la Gepiu. Reușim pentru al doilea an consecutiv să desfășurăm aceasta acțiune, după ce anul trecut am venit cu tinerii colindători de la parohia Brătești, și nădăjduim în ajutorul lui Dumnezeu, că ea va deveni un proiect ce se va desfășura cu regularitate, în fiecare an” ne-a mărturisit părintele Călin Popa.

          La final, tinerii Parohiei Gepiu au primit și ei din partea bisericii daruri de Crăciun și s-au întors la casele lor bucuroși și impresionați de experiența pe care au trăit-o în cadrul acțiunii la care au participat.