Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activităţi catehetice la Centrul Educaţional-Inovativ din Parohia Husasău de Criş

Activităţi catehetice la Centrul Educaţional-Inovativ din Parohia Husasău de Criş

În cadrul proiectului „Alege Şcoala! în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest”, derulat de Fundaţia World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, începând cu luna noiembrie 2014 au început activităţile şi la Centrul Educaţional-Inovativ din Husasău de Criş, Protopopiatul Oradea, pentru prevenirea abandonului şcolar. În grupul ţintă sunt înscrişi 44 de copii, cu vârste între 3-18 ani, elevi ai Şcolii Generale nr. 2 din Husasău de Criş, iar la a doua şansă, în grupul ţintă sunt înscrişi 32 de copii şi tineri cu vârste între 11-25 ani, elevi la Şcoala Generală ,,Lucreţia Suciu’’ din Oradea.

Printre activitățile propuse în cadrul proiectului Alege Școala! se numără: alcătuirea unui toolkit educațional din 7 module inovative adaptate nevoilor de instruire ale sistemului educațional și nevoilor pieței muncii, (pus în practică prin cele 12 module tematice din planificarea propusă din acest an şcolar), şi realizarea a 24 de cateheze. Se urmărește implementarea de acţiuni de tipul „Şcoală după Şcoală” şi „Şcoala de duminică” pentru cei 44 de elevi cu risc de părăsire timpurie a școlii din grupul ţintă și de tipul non-formal și informal pentru cele 32 de persoane care au părăsit timpuriu școala. Operațiunile și activitățile proiectului urmăresc să asigure creșterea accesului la educație, reducerea absenteismului, creșterea motivației pentru învățare și rămânerea în sistemul de educație pentru persoanele care sunt expuse riscului de a părăsi timpuriu școala.

În perioada noiembrie 2014-februarie 2015 la Centrul Educaţional-Inovativ din Husasău de Criş, coordonat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, de către Părintele paroh Ioan Mircea Ghitea, s-au desfăşurat câteva din activităţile propuse în cadrul proiectului şi anume: „Prima cateheză - Dumnezeu crează lumea”, „A doua cateheză - Dumnezeu a făcut pe oameni”, ,,Ziua Naţională a României sărbătorită de copiii de la Centrul Educaţional din Husasău de Criş”, „Copiii de la Centrul Educaţional din Husasău de Criş la colindat’”, „A treia Cateheză – Adam şi Eva calcă porunca lui Dumnezeu”, „Impresii ale copiilor din grupul ţintă”, „Module 1, 2 şi 3’’ şi alte activităţi din proiect ce pot fi vizionate pe pagina de internet http://parohiahusasaudecris.alegescoala.ro .

Proiectul „Alege Şcoala! în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!” se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 - octombrie  2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2.