Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activităţi educative în săptămâna „Să ştim mai multe, să fim mai buni!”

Activităţi educative în săptămâna „Să ştim mai multe, să fim mai buni!”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de miercuri, 3 aprilie 2013, la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate de cadre didactice pentru învăţământul primar, profesori de religie şi de educaţie plastică din şcolile bihorene, care au participat la cursul de pictură pe sticlă organizat de Inspectoratul Şcolar judeţean Bihor, Casa Corpului Didactic şi Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în perioada ianuarie-martie 2013.

Sub coordonara Domnului Prof. Mircea Boţog, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar judeţean Bihor, cadrele didactice participante la curs au urmat mai multe sesiuni de formare, menite să le iniţieze în tainele picturii pe sticlă şi să le creeze deprinderile şi abilităţile necesare pentru a coordona, la rândul lor, cercuri de pictură cu elevii din şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.

Având în vedere că expoziţia a fost vernisată în perioada săptămânii „Să ştim mai multe, să fim mai buni!”, dedicată exclusiv activităţilor curriculare şi extracurriculare cu caracter educativ, cu acest prilej, s-a făcut şi premierea elevilor câştigători la diverse concursuri de desene şi pictură de icoane pe sticlă organizate de Eparhia Oradiei şi Inspectoratul Şcolar judeţean Bihor în decursul anului şcolar 2012-2013.

Au primit premii un număr de 80 de elevi, din toate ciclurile de învăţământ, şi profesorii care i-au coordonat, drept recunoaştere a calităţii actului religios şi artistic, totodată, în care, cu suflet şi dăruire, s-au implicat.

Evenimentul a fost întregit de un moment muzical, prezentat de către elevi ai Liceului de Artă din Oradea şi ai Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Expoziţia de icoane vernisată va putea fi vizitată de către iubitorii de artă bisericească în perioada 2-8 aprilie 2013.