Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activităţi filantropice ale tinerilor din Parohia Popeşti

Activităţi filantropice ale tinerilor din Parohia Popeşti

Începând din perioada Triodului şi al Postului Mare din acest an, copiii şi tinerii care alcătuiesc grupul de cateheză al Parohiei Popeşti, Protopopiatul Marghita au continuat activitatea proiectului filantropic „Milostenie şi filantropie - două aripi întinse spre cer” din cadrul proiectului lansat de Patriarhia Română „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” .

Sub îndrumarea preotului paroh Cornel Baciu-Borz, tinerii au confecţionat 250 de mărţişoare pe care le-au împărţit duminică, 1 Martie tuturor femeilor prezente la Sfânta Liturghie.

Cu o zi înainte, în sâmbăta Sfântului Teodor, au primit pahare cu colivă şi mărţişoare, confecţionate tot de copiii din parohie, femeile de la centrul medico- social pentru persoane vârstnice din Popeşti, persoane instituţionalizate, pentru a le arăta că nu au fost uitate, prilej cu care copiii le-au amintit prin cântec şi poezie că primăvara se apropie, iar Dumnezeu le poartă tuturor de grijă. Tot în aceste zile copiii au fost în vizită la femeile bolnave din parohie, ducându-le mărţişoare. Copiii au fost impresionaţi de vizita făcută unei tinere, Marieta, născută fără vedere şi imobilizată la pat de câţiva ani, care a ştiut să le cânte din memorie o mulţime de cântări bisericeşti. Acţiunea noastră va continua pe durata întregului Post al Paştilor, iar următoarea acţiune va avea loc pe data de 8 Martie.

Tinerii  din parohia Popeşti cu situaţie şcolară precară sunt ajutaţi la teme şi sunt meditaţi de profesori voluntari, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, precum Lidia Boldiş – educatoare, Dorina Bejan - învăţătoare, Vasile Bejan - profesor de muzică, Daniela Baicu – profesor de matematică, Sorina Bokra – profesor de limba franceză, Florentina Baciu-Borz – profesor de limba română.