Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități recreative pentru copii și tineri la parohia Diosig

Activități recreative pentru copii și tineri la parohia Diosig

În prima parte a lunii august 2022, comunitatea ortodoxă din Diosig, respectiv Parohia Ortodoxă Română Mihai Viteazu din Diosig și Asociația Împreună pentru Diosig s-au mobilizat într-un partenereiat constructiv oferind copiilor și tinerilor o săptămână de activități în cadrul unei școli de vară. Acțiunea din acest an, la fel ca și edițiiile anterioare s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie și cu mobilizarea tinerilor voluntari și a credincioșilor.

Programul a debutat în incinta bisericii unde părintele paroh s-a rugat împreună cu participanții și dascălii pentru un bun început al acestei lucrări educativ- spirituale.

Coordonată de părintele Ciprian Dan Antal și doamna preoteasă Gabriela Antal, profesor de limba română, școala de vară a oferit celor 85 de copii și tineri participnați activități diverse numite generic printre altele: micii exploratori, bucătarii pricepuți, joc și mișcare. Pe perioada a doua zile activitățile școlii de vară s-au desfășurat în incinta Mănăstirii Voivozi unde participanții s-au bucurat nu doar un program atractiv, ci și de generozitatea și ospitalitatea oferită de fiecare dată de viețuitorii așezământulul monahal împreună cu părintele stareț.

Pe parcursul zilelor în care activitățile s-au desfășurat în curtea bisericii în intervalul 09-12,00, organizatorii și coordonatorii programului sprijiniți de aproximativ 20 de voluntari, cărora li s-au alăturat o parte din dascălii școlii din localitate:  înv. Rodica Ilinca,  prof sport Cristian Lobonț, înv. Alina Coita și prof. Viorel Martin s-au îngrijit ca cei cuprinși în program să fie în siguranță și să beneficieze de toate condițiile. Acestora li s-au oferit zilnic gustări, sucuri, apă, iar într-una din zile a fost amplasat în curtea bisericii un tobogan de care s-au bucurat și cei mici și cei mari deopotrivă.

Programul școlii de vară și întregul demers a  fost apreciat de părinții copiilor și tinerilor, înțelegând importanța unor astfel de programe care reunește biserica și școala pentru familie și comunitate.

Prof. Gabriela Antal