Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunare publică și Marș pentru viață la Oradea

Adunare publică și Marș pentru viață la Oradea

Aproximativ zece mii de persoane, de etnii și confesiuni diferite, s-au adunat sâmbătă în Piața Unirii din municipiul Oradea, exprimându-și public susținerea pentru dreptul la viață încă din momentul conceperii și pentru familia creștină tradițională.

În 25 martie 2017 au avut loc în Oradea o Adunare publică pentru susţinerea referendumului privind definirea căsătoriei şi a familiei în Constituţia României și Marșul pentru viață sub sloganul Ajută mama și copilul. Ei depind de tine!

La manifestări au participat reprezentanți ai tuturor confesiunilor creștine din județul Bihor, informează site-ul oficial al Episcopiei Oradiei.

Preasfințitul Părinte Sofronie a fost prezent la evenimente și a vorbit celor prezenți despre valorile creștinismului. Episcopul Oradiei a subliniat legătura dintre termenii familie și Biserică.

Am folosit în formula de adresare cuvintele părinți și maici, frați și surori, fii și fiice, terminologie specifică Bisericii, creștinismului, inspirată din familie. Biserica este o mare familie ce reunește familiile noastre, bisericile mici de acasă, a explicat ierarhul.

Totodată, Preasfinția Sa a făcut referire la contextul actual în care au loc aceste manifestări.

Suntem cu toți astăzi împreună pentru a da mărturie comună și a spune un da hotărât vieții și familiei, așa cum a lăsat-o și a binecuvântat-o Dumnezeu. Vedem, înțelegem și ne doare că în sufletele oamenilor se înmulțesc patimile egoiste. Păcatul și plăcerea pun stăpânire pe inimile multora dintre semenii noștri, a avertizat PS Sofronie.

Ierarhul și-a încheiat prelegerea cu îndemnuri de încredere în puterea lui Dumnezeu, în duh de rugăciune: Doamne binecuvintează familiile, pe cei care Te preaslăvesc pe Tine și pe cei care Te-au uitat!

În continuare, au luat cuvântul Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru familie și Prof. Dr. Sorin Curilă, Președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor.

De asemenea, au rostit cuvântări în cadrul Adunării publice reprezentanți ai confesiunilor creștine din Bihor și ai partidelor politice cu care Coaliția pentru Familie a semnat protocoale de susținere a referendumului pentru revizuirea articolului 48 din Constituția României.

În cadrul programului din Piața Unirii, un cor format din elevi și studenți teologi, dirijat de Arhid. Prof. Ștefan Lakatos, a interpretat cântările Cu noi este Dumnezeu și Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm.

După încheierea Adunării publice, cei prezenți au plecat în Marșul pentru viață, pe traseul Piața Unirii – Catedrala Ortodoxă Învierea Domnului – Maternitate.

Chiriarhul Oradiei a participat atât la Marș, cât și la prelegerile reprezentanților mai multor asociații pro viață și mărturisirile unor mame care au avut loc la final în incinta Spitalului clinic de Obstetrică Ginecologie din Oradea.

http://basilica.ro/ps-sofronie-a-participat-la-evenimentele-pro-viata-din-oradea-biserica-este-o-mare-familie-a-spus-ierarhul/