Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunarea generala a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

Adunarea generala a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

În conformitate cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Caselor de Ajutor Reciproc ale clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de marți, 22 februarie 2022, în sala festivă de la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Episcopiei Oradiei.

În cadrul şedinţei, desfășurată cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a făcut prezentarea dării de seamă a activităţii Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei, a contului de gestiune şi a bilanţului pe anul 2021, precum şi aprobarea planului financiar pentru anul 2022.

S-a constatat că fişele membrilor Casei de Ajutor Reciproc sunt ținute la zi, cu ajutorul unui program informatic specific, fiind înregistrate toate cotizaţiile şi cotele de deces încasate, precum şi împrumuturile acordate şi ratele reţinute lunar în anul 2021.

Chiar dacă anul 2021 a fost marcat în întregime de pandemia Covid-19, Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei și-a desfășurat activitatea de întrajutorare, soluționând pe tot parcursul anului 171 cereri, dintre care: 117 - cereri împrumut, 43 - cereri de retragere şi 11 cereri de ajutoare pentru înmormântare. Pe parcursul anului 2021 s-au înscris 25 de noi membri, numărul total al membrilor existenţi la data de 31 decembrie 2021 fiind de 736.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei