Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunarea generală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

Adunarea generală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

În conformitate cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Caselor de Ajutor Reciproc ale clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de marți, 21 februarie 2023, în sala festivă de la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Episcopiei Oradiei.

În cadrul şedinţei, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a făcut prezentarea dării de seamă a activităţii Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei, a contului de gestiune şi a bilanţului pe anul 2022, precum şi aprobarea planului financiar pentru anul 2023.

S-a constatat că fişele membrilor Casei de Ajutor Reciproc sunt ținute la zi, cu ajutorul unui program informatic specific, fiind înregistrate toate cotizaţiile şi cotele de deces încasate, precum şi împrumuturile acordate şi ratele reţinute lunar în anul 2022.

Anul 2022 a fost anul revenirii la normalitate, după perioada pandemiei, cu implicații și asupra activității Casei de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei, mai ales în privința numărului împrumuturilor acordate, care au crescut față de 2021, soluționându-se, astfel, pe parcursul anului trecut, un număr total de 172 de cereri dintre care: 147 cereri de împrumut (față de 117 în 2021), 21 cereri de retragere (față de 43 în 2021) şi 4 cereri de ajutoare pentru înmormântare (față de 11 în 2021).

Pe parcursul anului 2022 s-au înscris 25 de membri noi și s-au retras, din diverse motive, tot 25 de membri, numărul total al acestora, la finele anului fiind de 736.

În încheierea ședinței, membrii Adunării generale au apreciat activitatea Casei de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei de pe tot parcursul anului 2022, cât și buna colaborare cu oficiile protopopești din cadrul eparhiei.

 

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei