Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

În conformitate cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Caselor de Ajutor Reciproc ale clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de joi, 12 februarie 2015, în sala festivă de la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Episcopiei Oradiei.

În cadrul şedinţei, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a făcut prezentarea dării de seamă a activităţii Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei, a contului de gestiune şi a bilanţului pe anul 2014, precum şi aprobarea planului financiar pentru anul 2015.

S-a constatat că fişele membrilor Casei de Ajutor Reciproc sunt aduse la zi, cu ajutorul unui program informatic specific, fiind înregistrate toate cotizaţiile şi cotele de deces încasate, precum şi împrumuturile acordate şi ratele reţinute lunar în anul 2014.

În cursul anului 2014 Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei a soluţionat 203 cereri, din care: 183 - cereri împrumut, 18 - cereri de retragere şi 2 dosare cu cereri de ajutoare pentru înmormântare.  Pe parcursul anului 2014 s-au înscris 35 de noi membri, numărul total al membrilor existenţi la data de 31 decembrie 2014 fiind de 736.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei