Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

În conformitate cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Caselor de Ajutor Reciproc ale clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de marți, 12 februarie 2019, în sala festivă de la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Eparhiei Oradiei.

În cadrul şedinţei, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a făcut prezentarea dării de seamă a activităţii Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei, a contului de gestiune şi a bilanţului pe anul 2018, precum şi aprobarea planului financiar pentru anul 2019.

Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei are ca și principal scop, ajutorarea membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții avantajoase, pe un termen de maxim doi ani, dar și acordarea de ajutoare pentru diferite situații și nevoi care apar în rândul membrilor (înmormântare, boală și altele).

S-a constatat că fişele membrilor Casei de Ajutor Reciproc sunt ținute la zi, cu ajutorul unui program informatic specific, fiind înregistrate toate cotizaţiile şi cotele de deces încasate, precum şi împrumuturile acordate şi ratele reţinute lunar în anul 2018.

În cursul anului 2018, Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei a soluţionat 167 de cereri, din care: 146 cereri împrumut, 16 cereri de retragere şi 5 dosare cu cereri de ajutoare pentru înmormântare. Pe parcursul anului 2018 s-au înscris 18 noi membri, numărul total al membrilor activi existenţi la data de 31 decembrie 2018 fiind de 765.