Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ajutor pentru bolnavii de la Nucet

Ajutor pentru bolnavii de la Nucet

ec. Livia Chira

 

Faptele bune le fac oamenii pentru oameni. Pe parcursul anilor 2018-2019, Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie din localitatea Nucet, județul Bihor, a beneficiat de susținerea și sprijinul unor oameni deosebiți, societăți comerciale și asociații care au ales, în repetate rânduri, să facă viața mai ușoară semenilor lor. Și au reușit! Au reușit să aducă zâmbet acolo unde nu era, să aducă speranță acolo unde lipsea, să aducă bucurie acolo unde era nevoie.

Biserica strămoșească și-a arătat și ea dragostea și grija pentru cei în suferință, fiind mereu prezentă, atât prin asistența spirituală oferită de preoți, cât și prin sprijin material, ori de câte ori a fost nevoie. Recent, mai multe parohii din Protopopiatul Beiuș, prin grija Părintelui Protopop Marian Popa, au donat spitalului din Nucet mai multe obiecte necesare, resepctiv saltele, lenjerii de pat, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, alimente, venind, astfel, în întâmpinarea nevoilor bolnavilor internați.

Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet oferă servicii socio-medicale de psihiatrie pentru 178 de beneficiari, persoane cu afecțiuni psihice medii sau grave, persoane cu handicap psihic, bolnavi cronici din județul Bihor, aflați într-o situație de acut risc social, majoritatea fiind lipsiți de locuințe proprii, resurse materiale, părăsiți de familii sau rude care să-i ajute și să-i sprijinească în depășirea situației inevitabile de marginalizare și excluziune socială.

Pentru toate acestea, se cuvine să adresăm mulțumiri și considerație tuturor colaboratorilor noștri care știu, la fel ca noi, că bucuria de a dărui este mai mare decât aceea de a primi.