Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ajutorul Eparhiei Oradiei pentru refugiații din Ucraina

Ajutorul Eparhiei Oradiei pentru refugiații din Ucraina

Urmare a dramaticei situații umanitare provocate de războiul din Ucraina, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei vine în întâmpinarea refugiaților ucraineni care au nevoie de ajutor și se află în situații limită de viață.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin grija Asociației eparhiale Filantropia Oradea, de la începutul conflictului din Ucraina și până în prezent, sprijinul material oferit de Episcopia Oradiei refugiaților este în valoare de 98.185 lei.

Preoți, monahi și credincioși bihoreni din cele patru protopopiate ale Eparhiei au organizat la nivelul parohiilor și așezămintelor monahale colecte în bani, produse alimentare, produse igienico-sanitare și produse non-alimentare (pături, îmbrăcăminte, jucării, etc.), după cum urmează:

  • Sume de bani: 37.465 lei
  • Produse alimentare: 26.050 lei
  • Hrană pentru bebeluși: 4.500 lei
  • Produse igienico-sanitare: 11.000 lei
  • Produse non-alimentare: 19.170 lei

 

La nivel eparhial, cu ajutorul voluntarilor de la protopopiate, s-au organizat până acum 4 transporturi umanitare ce au distribuit produsele colectate în apropierea punctului de trecere al frontierei de la Sighetu Marmației. Există disponibile momentan   6 locații pentru cazare oferite de credincioșii bihoreni, cu o capacitate de ocupare pentru 36 de persoane.

De asemenea, Serviciul de informare, consiliere și sprijin pentru migranți oferit de Asociația Filantropia  Oradea, ce are 10 ani de experiență în domeniul sprijinirii migranților, a ajutat de la debutul conflictului și până în prezent un număr de 330 de persoane refugiate din Ucraina prin servicii de cazare, acordare de sprijin material, servicii de translare, consiliere psihologică și asistență juridică.

Cei care doresc să sprijine în continuare pe cei refugiați pot afla detalii privind modul în care pot să se implice la parohiile din cuprinsul Episcopiei Oradiei sau accesând website-ul www.filantropiaoradea.ro/ucraina.

 

 

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei