Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ambasadorul Israelului în vizită la Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

Ambasadorul Israelului în vizită la Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

La Reședința Episcopală a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Preasfințitul Părinte Sofronie, Chiriarhul locului, a primit vineri, 22 octombrie 2021, vizita Excelenței Sale Domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România.Prezența Ambasadorului Statului Israel a constituit un eveniment cu totul special, fiind cea dintâi vizită a Excelenței Sale în municipiul Oradea și în județul Bihor.

În cadrul acestei întâlniri oficiale, Ierarhul cetății de pe malurile Crișului Repede a prezentat Excelenței Sale particularitățile Oradiei și ale tărâmurilor bihorene, un areal multicultural, multietnic și pluriconfesional, unde armonia și echilibrul social nu sunt alterate de diversitatea intrinsecă a comunității autohtone, Bihorul putând fi considerat o veritabilă proiecție a idealului iudeo-creștin și european de unitate în diversitate.

Excelența Sa și-a manifestat admirația și prețuirea pe care o poartă față de muncipiul Oradea, arătându-se impresionat de caracterul aparte și de specificul arhitectural deosebit ale acestuia, precum și de fructuoasa colaborare și cordiala coabitare care există în sânul comunității eterogene a Bihorului. De asemenea, Ambasadorul Israelului a cunoscut comunitatea evreiască orădeană și a vizitat lăcașurile de cult mozaice, fiind plăcut surprins de frumusețea și valoarea cu care acestea contribuie și întregesc definirea profilului unuia dintre cele mai apreciate orașe din țara noastră.

În semn de apreciere față de înaltul diplomat, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie i-a oferit ultimele apariții editoriale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

 

 Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei