Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Aprecierea și răsplătirea „zeciștilor” de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Aprecierea și răsplătirea „zeciștilor” de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Pentru al treilea an consecutiv, în cadrul proiectului “Biserica susține performanța”, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a găsit de cuviință să-i premieze într-un cadru festiv pe cei 42 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care au excelat în anul școlar 2022-2023, obținând la finalul acestuia media generală 10.

Dacă în primul an, premierea acestor elevi a avut loc la vechea Catedrală Ortodoxă a Oradiei Mari - Biserica cu lună, iar anul trecut la Biserica Sfântul Apostol Andrei, anul acesta, Biserica Sfântul Duh Mângâietorul din cartierul Ioșia Nord prin bunăvoința Preacucernicului Părinte paroh Felix Bicăzan,  a fost gazda evenimentului la care au participat elevii Liceului Ortodox, însoțiți de părinții și profesorii lor, care au înțeles întâi de toate să-I mulțumească Părintelui ceresc pentru darurile și ajutorul primit în anul școlar încheiat, mulțumire concretizată prin participarea la Sfânta Liturghie, la jertfa euharistică a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, împreună cu comunitatea parohială și cu soborul slujitor format din Părintele profesor Rad-Valer Rus, vicar eparhial, Părintele Felix Bicăzan, parohul bisericii, Părintele profesor Viorel Popa, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă “Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea și părintele Vasile Bicăzan, ctitorul bisericii parohiale.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele profesor. Radu-Valer Rus, a apreciat efortul elevilor, dăruirea dascălilor și susținerea părinților, care, așezate toate sub semnul binecuvântării lui Dumnezeu, au dus la asemenea reușite, mulțumind totodată parohiei gazdă și preoților slujitori pentru ospitalitatea și generozitatea arătatea față de școală și față de elevii ei. Rând pe rând, elevii performeri au primit apoi diplome de excelență și premii în bani din partea Parohiei Oradea - Ioșia Nord, iar în încheierea festivității părintele paroh Felix Bicăzan a rostit un cuvânt de felicitare și apreciere adresat elevilor, dascălilor și părinților prezenți.

Momente de bucurie, de emoție si împlinire, încununate toate de multă frumusețe și candoare. Alese multumiri și deplina recunoștință părintelui paroh Felix Bicăzan, părintelui decan Viorel Popa și părintelui Vasile Bicăzan și întregii comunități parohiale pentru primirea călduroasă și generoasa premiere! Multe felicitări elevilor, recunoastere si apreciere dascălilor, cinste și bucurie părinților! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. prof. Alin Sonea