Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / ASCOR Oradea în campania de donare de sange

ASCOR Oradea în campania de donare de sange

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români derulează, în perioada 1-14 Noiembrie 2021, o indispensabilă acțiune de donare de sânge, intitulată „Uniți pentru viață”.

A.S.C.O.R. Oradea a luat parte la acest demers în ziua de 1 Noiembrie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Chiriarhul locului.

Actuala ediție a campaniei „Uniți pentru viață” este a treia de acest fel, coordonată acum de către filiala Sibiu a A.S.C.O.R., la a cărei chemare au răspuns pozitiv și celelalte filiale. Dintre voluntarii filialei orădene care au donat sânge au fost și membri care, cu o zi înainte, s-au întors de la Mănăstirea Oașa, coborând de pe culmile bucuriei duhovnicești în văile filantropiei ce necesită curaj și disponibilitate.

Scopul acțiunii este de a dezamorsa criza de sânge din spitale și de a ameliora starea pacienților care luptă pentru viață. În esență, actul de donare denotă maturitate și responsabilitate socială și filantropică, fiind un gest care poate face diferența între viață și moarte. Perioada pandemică a adus cu sine și o aspră scădere a numărului de donatori de sânge la nivel național, fenomen care a produs repercusiunicritice în rândul pacienților din țara noastră. Încă de la începutul anului trecut, numărul donatorilor a înregistrat o scădere notabilă față de anii trecuți, în pofida invariabilei cereri a spitalelor, după cum mărturisesc și cadrele medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Cristian Nistor