Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / ASCOR Oradea s-a alăturat Campaniei Naționale de Donare de Sânge „Uniți pentru viață”

ASCOR Oradea s-a alăturat Campaniei Naționale de Donare de Sânge „Uniți pentru viață”

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români a organizat, la nivel național, pe toată durata lunii noiembrie, îndătinata Campanie de Donare de Sânge „Uniți pentru viață – Din inima ASCOR pentru inima tuturor”. Acțiunea nobilă a fost desfășurată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sub purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Sofronie, ASCOR Oradea a sprijinit, la nivel local, această campanie, lansând o invitație ca în perioada 01 – 17 Noiembrie 2022 lumea să ia parte la acest gest filantropic necesar. Voluntarii s-au mobilizat, deci, iar în dimineața zilei de 17 Noiembrie s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea.

Menirea principală a acțiunii este de a oferi un imbold oamenilor cu privire la atitudinea față de donare. Din nefericire, unitățile spitalicești se lovesc constant de lipsă de sânge pentru pacienții care luptă pentru a supraviețui. Pe lângă aceasta, oamenii trebuie să conștientizeze beneficiile de care dispun atât primitorii, cât și ei ca filantropi. Donarea de sânge suscită împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.

Această campanie a asociației se desfășoară în mod regulat în ultimii ani, având ca scop evidențierea comportamentului solidar în raport cu aproape nostru.

Coord. Denisa Lascău