Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Au reciclat şi au câştigat

Au reciclat şi au câştigat

În perioada 19 noiembrie – 7 decembrie 2012, s-a desfășurat cea de a două ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice, organizată de asociaţia Ecotic şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, sub formă de concurs la nivelul unităţilor şcolare înscrise în programul Eco-școala.

Eco-școala este un program internațional care are ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmarește ca acest program să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a elevilor în privința problemelor de mediu și a elementelor dezvoltarii durabile, prin studiu în clasă și acțiuni concrete în cadrul școlii și al comunitatii.

Concursul „Colectare selectivă şi eco-estetică a deşeurilor electrice şi electrocasnice” a presupus două activităţi aferente secţiunii de colectare a deşeurilor electrice şi electronice şi secţiunii artistice, care a implicat realizarea unui obiect utilizând astfel de deşeuri. Premierea câştigătorilor s-a făcut luni, 17 decembrie 2012.

Astfel, la secţiunea colectare deşeuri electrice şi electrocasnice, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” s-a clasat pe locul I, din 38 de şcoli participante la concurs, cu 451 de kilograme de deşeuri colectate de elevii şcolii.

La secţiunea artistică prima poziţie a podiumului a fost ocupată de elevii claselor  I A şi V A, tot de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”: Monica Marincaş, Antonia Pap, Sergiu Ciontea şi Luca Baciu, coordonaţi de cadrele didactice Viorica Brege şi Iudita Derzsi, care au realizat un roboţel din obiectele colectate.

Eco-școala are ca scop îmbunătățirea calității mediului în școală și în împrejurimile acesteia, iar cei implicați în program au posibilitatea afirmarii la nivel național prin câștigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar și statutul de Eco-școala. Desigur, activitățile specifice programului reprezintă o alternativă ecologică, instructivă și interesantă de petrecere a timpului liber.