Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Binecuvântare şi preţuire pentru Asistentul medical*

Binecuvântare şi preţuire pentru Asistentul medical*

Duminicile care urmează Sărbătorii Sfintelor Paşti, precum şi întreaga tradiţie liturgică şi filantropică a Bisericii, cultivă o legătură directă cu puterea vindecătoare a Învierii Mântuitorului Hristos, Care a venit în lume ca să tămăduiască „orice fel de boală şioriceneputinţă” (Matei 10, 1) şi să dăruiască oamenilor speranţa izvorâtă din iubire, precum şi puterea sacrificiului pentru semenii lor aflaţi sub crucea suferinţei.

Mâinile iubirii milostive a lui Dumnezeu sunt slujitorii Săi jertfelnici care se îngrijesc de sănătatea sufletească a oamenilor, dar şi medicii, asistenții medicali, infirmierii şi întreg personalul medical, bărbaţişi femei, care lucrează necontenit pentru a oferi asistenţă profesională competentă şi tratamente medicale adecvate întreţinerii sau redobândiriisănătățiitrupeştişi a echilibrului sufletesc.

Ziua Internațională a Asistentului Medical, aniversată anul acesta în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este un prilejde a ne exprimarecunoştinţaşi rugăciunea noastră către Dumnezeu pentru cei care veghează neîncetat, alături de medicii din spitale şi din centre de carantină şi izolare, la îngrijirea celor aflaţi în suferinţă, împlinind vocaţionalşi profesional cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: „Bolnav am fost şi M-aţi cercetat” (Matei 25, 36).

Biserica Ortodoxă Română apreciazăîn mod deosebit contribuţia valoroasă a asistenţilor medicali la îngrijirea sănătăţii oamenilor şi, de aceea, a înfiinţat, după anul 1990, prin cooperare cu autorităţile publice, şcoli de asistenţă medicală, aşa cum este astăzi Şcoala postliceală sanitară „Sfântul Ierarh Nectarie” din Bucureşti. De asemenea, în cele 800 de centre medicale şi sociale înfiinţateşisusţinute de Biserica Ortodoxă Română, asistenţiişi asistentele medicale sunt recunoscuţi pentru importanţa muncii şi priceperii lor.

În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă de singurătate, de anxietate, de nesiguranţa zilei de mâine, de teama de îmbolnăvire sau de moarte, preţuim curajul şi dăruirea asistentelor şiasistenţilor medicali, din ţarăşi din diaspora, care îmbină credinţa în Dumnezeu şi iubirea faţă de aproape prin activitateaşijertfelnicia lor.

Adresăm binecuvântări și caldemulțumiri tuturor celor sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Asistentului Medical şi ne rugămDomnului Iisus Hristos, Doctorul trupurilor şi al sufletelor noastre,să le dăruiască sănătate şi mult ajutor pentru împlinirea nobilei lor misiuni în slujba semenilor.

 

 † DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

* Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxa Române, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, 12 mai 2020.