Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Biserica răsplătește performanța

Biserica răsplătește performanța

Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, care anul acesta este cea mai apropiată de sfârșitul anului școlar - a constituit un motiv bineîntemeiat pentru a răsplăti efortul și performanța celor mai străluciți elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care au înmulțit talanții dăruiți, aducând rod „înzecit”.

Pentru al patrulea an consecutiv, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a găsit de cuviință să-i premieze într-un cadru festiv pe cei 52 de elevi de la Liceul Ortodox din Oradea, care au excelat în acest an școlar, obținând media generală 10.

Dacă anii trecuți, premierea acestor elevi a avut loc la vechea Catedrală Ortodoxă a Oradiei Mari, Biserica cu lună, apoi la Biserica Sfântul Apostol Andrei și la Biserica Sfântul Duh Mângâietorul, anul acesta premierea a avut loc la Biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae a Parohiei Ortodoxe Române Oradea - Ioșia, unde dascăli, elevi, părinți și bunici I-au mulțumit lui Dumnezeu, în Sfânta Liturghie, pentru toate darurile revărsate și în acest an școlar, iar în Slujba plecării genunchilor, sub adumbrirea Duhului Sfânt, au implorat mila și îndurările Domnului peste toți și peste Biserica întreagă.

Corpul profesoral de la Liceul Ortodox a fost reprezentat în soborul preoților slujitori la Sfânta Liturghie, de Preacucernicul Prot. Prof. Radu Rus, Directorul Liceului și Vicar Eparhial, precum și de Preacucernicul Pr. Prof. Dorel Leucea, Director Adjunct. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Director a rostit cuvinte de apreciere asupra apostolatului dascălilor chemați să împărtășească lumina cărții și a învățăturii, lumina culturii și a științei, precum și despre varietatea darurilor Duhului Sfânt care se revarsă în viața noastră și despre rodirea lor în viața celor care se deschid lucrării Duhului Sfânt. Despre o astfel de rodire bogată au dat dovadă premianții zeciști care s-au deschis lucrării Duhului Sfânt în viața lor, punându-și în lucrare talanții primiți de la Dumnezeu.

La finalul slujbei, nu mai puțin de 52 de elevi ai școlii, care au încheiat anul școlar 2023-2024 cu media generală 10 (zece), au fost evidențiați, aplaudați și premiați pentru rezultatele lor de excepție.

Momente de bucurie, de emoție si împlinire, încununate toate de multă și mare recunoștință!

Alese mulțumiri și deplină gratitudine au fost aduse părintelui paroh Filaret-Petru Fiț, părintelui Florin Măluțan-Cserna și întregii comunități parohiale pentru primirea călduroasă și generoasa premiere!

pr. prof. Alin Sonea