Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Bucurie și binecuvântare pentru cei aflați în suferință din parohia Oradea-Vii

Bucurie și binecuvântare pentru cei aflați în suferință din parohia Oradea-Vii

În ajunul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, vineri, 22 aprilie 2016, în parohia Oradea-Vii, Protopopiatul Oradea, s-au desfășurat o serie de activități liturgice și social-filantropice pentru cei aflați în suferință și în boală, pentru cei singuri și neajutorați, care au primit mângâiere și binecuvântare, hrană duhovnicească și trupească.

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin grija Părintelui Gheorghe Nemeș, coordonatorul sucursalei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei, zeci de credincioși ortodocși cu diferite dizabilități, greu deplasabili sau imobilizați în cărucioare, aflați sub ocrotirea sucursalei parohiale, dar și persoane suferinde de scleroză multiplă, aflate în grija centrului de zi Acoperământul Maicii Domnului al Asociației Filantropia Oradea, au participat, în biserica Sfântul Ierarh Nicolae a parohiei Oradea-Vii, la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite.

Toți cei suferinzi au fost aduși la biserică de către familiile lor, de aparținători, de voluntari ai sucursalei parohiale și asistenții sociali ai centrului de zi, au fost spovediți de către cei trei preoți ai parohiei, iar în cadrul Liturghiei s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Chiriarhul Oradiei a asistat la Liturghia darurilor, iar la final a adresat un cuvânt de învățătură, de mângâiere și încurajare, a binecuvântat personal pe fiecare credincios bolnav, oferind tuturor celor prezenți iconițe și pachete cu alimente. Apoi, parohia a oferit celor bolnavi, în trapeza parohială, o masă caldă de post, ce a fost binecuvântată de ierarh. De asemenea, persoanele nedeplasabile care sunt înscrise ca beneficiari în programul de asistență la domiciliu din cadrul proiectului Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe al parohiei orădene, au primit în această zi, din partea parohiei, cu ajutorul voluntarilor, o masă caldă și pachete cu alimente.

Serviciile sociale oferite de parohia Oradea-Vii sunt incluse în rețeaua de servicii a Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei și, astfel, sucursala beneficiază de un cadrul legal, acreditat, care contribuie și beneficiază de avantajele muncii în rețea de servicii sociale. În comitetul de inițiativă al sucursalei parohiale activează peste 30 de credincioși din parohie, dar un număr de peste 100 de credincioși au răspuns apelurilor părintelui coordonator și a comitetului de inițiativă. Fondurile de susţinere a proiectului Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe provin din donaţiile credincioşilor Parohiei Oradea-Vii, dar şi de la credincioşii Parohiei Sfânta Cruce din Torino, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu care parohia orădeană este înfrăţită.