Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Campanie de prevenire a consumului de substanţe interzise la Liceul Ortodox din Oradea

Campanie de prevenire a consumului de substanţe interzise la Liceul Ortodox din Oradea

Vineri, 5 februarie 2016, în sala festivă a Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea, elevii din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a şi a X-a au participat la o sesiune de informare privind consumul de substanţe interzise.

Această activitate a făcut parte din campania organizată de filiala Bihor a Agenţiei Naţionale Antidrog, având ca scop informarea tinerilor referitor la consumul de substanţe interzise şi la consecinţele lor.

Sesiunea de informare a fost condusă de către domnul Bogdan Axinte, sesiunea realizându-se într-o manieră interactivă şi într-o continuă interacţiune între reprezentantul Agenţiei şi elevii prezenţi. Tinerii au arătat un real interes faţă de subiectul abordat, oferind situaţii concrete în privinţa consecinţelor consumului unor substanţe legale şi ilegale.

Dacă prima parte s-a axat pe consumul de substanţe legale, precum alcoolul, tutunul sau cofeina, substanţe care provoacă dependenţă oamenilor şi au efecte dintre cele mai diverse asupra organismului uman, a doua parte a abordat discuții despre identificarea substanţelor interzise de legislaţie. Dacă elevii au enumerat consecinţele consumului de droguri, formatorul a adus informaţii privind modalităţile de combatere şi prevenire a consumului acestor substanţe, dar şi soluţii de tratare a persoanelor dependente.

În final, reprezentantul Agenţiei Antidrog a precizat că în perioada imediat următoare vor fi organizate mai multe sesiuni de informare în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Bihor.