Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Campanie Națională de Donare de Sânge - Uniți pentru viață Din inima ASCOR, pentru inima TUTUROR!

Campanie Națională de Donare de Sânge - Uniți pentru viață Din inima ASCOR, pentru inima TUTUROR!

În luna pentru viață, și mai exact pe toată perioada lunii martie a anului 2024, Asociația Studenților Creștini - Ortodocși Români (A.S.C.O.R.) desfășoară, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Campania Națională de Donare de Sânge, intitulată “Uniți pentru viață”. Și în această ediție, A.S.C.O.R. Filiala Oradea, a răspuns pozitiv chemării împreună cu celelalte filiale, urmând sloganul: Din inima ASCOR pentru inima TUTUROR!”.

În data de 11 martie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și sub îndrumarea părintelui Laurențiu Brîndaș, inspector pentru cateheză, voluntarii asociației s-au prezentat la centrul de transfuzie, întâmpinând donatorii cu multe zâmbete și bunătăți dulci.

Bilanțul a fost unul pozitiv, înregistrând un număr de 60 de donatori, o parte înscriindu-se și la tombola organizată cu menirea de a stimula oamenii să participe la actul donării.

Obiectivul acțiunii este de a crește conștientizarea publică, mai ales în rândul tinerilor, cu privire la importanța şi beneficiile donării de sânge, impactul său asupra vieții oamenilor, cât și asigurarea unei rezerve constante și suficiente de sânge pentru a satisface nevoile spitalelor și centrelor medicale din întreaga țară.

Evenimentul este organizat de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Filiala Oradea (A.S.C.O.R.) și este parte a manifestărilor dedicate Lunii pentru Viață, încadrându-se în activitățile pe care Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei le desfășoară anul acesta, an dedicat postorației și îngrijirii bolnavilor.

 Coordonator al campaniei la nivelul filialei

Maria – Magdalena Lehaci