Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cateheză și atelier de pictură pe sticlă la Parohia Ortodoxă Română Tileagd

Cateheză și atelier de pictură pe sticlă la Parohia Ortodoxă Română Tileagd

În ziua de 29 aprilie 2024, în Sfânta și Marea Zi de Luni din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, pe lângă programul liturgic al zilei, Parohia Ortodoxă Română Tileagd a găzduit un atelier unic și captivant de pictură pe sticlă, moment care a adus împreună tinerii membri ai comunității pentru a învăța, a picta și a celebra tradiția icoanelor, într-un mod autentic și profund.

La inițiativa doamnei prof. Cristina Chirilă, membră a comunității ortodoxe din comună, cu susținerea și implicarea devotată a părintelui paroh Marin Pușcaș și a unui grup dedicat de voluntari , atelierul de icoane pe sticlă a oferit copiilor oportunitatea minunată de a se implica într-o formă de artă cu o bogată tradiție spirituală.

Activitatea a debutat cu rugăciunea domnească și cu cuvântul de bun venit al părintelui paroh, a continuat prin susținerea unei cateheze despre semnificația și importanța icoanelor în tradiția creștină ortodoxă, iar apoi, cu ajutorul și experiența doamnei prof. Eva Ermil, copiii au fost inițiați și călăuziți în frumoasa experiență meșteșugărească de pictare a icoanelor  pe sticlă. 

Prin intermediul acestui atelier, tradiția icoanelor continuă să trăiască și să înflorească în inimile și mințile copiilor, deschizând ferestre duhovnicești prin care pot să vadă și să înțeleagă semnificația Săptămânii Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului și șă aștepte cu bucurie sfântă Ziua Cea Mare a Învierii.

pr. Marin Pușcaș