Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Centenarul învățământului teologic ortodox academic la Oradea 1923-2023

Centenarul învățământului teologic ortodox academic la Oradea 1923-2023

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” din  cadrul Universității din Oradea continuă șirul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea Academiei Teologice din Oradea.

Acest eveniment major din viața Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea va avea loc în perioada 5 - 7 iunie 2023. Lucrările dedicate centenarului vor debuta Marți, 6 iunie,la ora 9,30 în capela facultății cu hramul Sfântul Teodor Studitul, unde se va săvârșislujba de Te Deum.

După săvârșirea programului liturgic, participanții se vor deplasa în Aula Magna a universității, unde,începând cu ora 10, se va desfășura cea dea doua parte a manifestărilor, respectiv, Deschiderea festivă a lucrărilor Colegiului Decanilor Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română și Simpozionul național cu participare internațională cu titlul: Teologie, Tradiție și Misiune în învățământul teologic academic. Istorie și contemporaneitate.

La aceste evenimente de înaltă ținută academică vor participa Membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, consilieri și inspectori ai Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, conducerea Universității din Oradea, autorități locale și de stat, decanii și directorii de departamente ai facultăților de teologie ortodoxă din țară, precum și profesori de teologie ortodoxă din țară și din străinătate (Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, Universitatea Aristotel din Tesalonic, Universitatea din Gävle, Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea, Lublin și Universitatea din Regensburg).

În cadrul lucrărilor simpozionului vor fi prezentate teme cu conținut teologic de o reală actualitate, căutând astfel să se ofere răspuns provocărilor societății contemporane.

 

Pr. Conf. Univ. Dr. Vasile-Doru Fer