Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cerc pastoral al preotilor din Protopopiatul Oradea la Cornițel

Cerc pastoral al preotilor din Protopopiatul Oradea la Cornițel

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Duminica a doua din Sfântul și Marele Post, 4 martie 2018, în Parohia Corniţel s-a organizat o întâlnire a preoților din cadrul Cercului pastoral nr. 11 din Protopopiatul Oradea.  

La eveniment au participat parohiile: Cornițel – Pr. Dănuț Blag, Parohia Borod – Pr. Gheorghe Păcurar, Beznea – Pr. Ioan Cohuț, Tinăud – Pr. Florin Ardelean, Valea Mare – Pr. Viorel Șerban, care fac parte din cercul pastoral numărul 11. La finalul Vecerniei, în cadrul căreia răspunsurile au fost date de corala preoţilor din cadrul protopopiatului, a fost susţinut un mic concert de pricesne.

Părintele Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a rostit un cuvânt de învățătură în care a asubliniat importantul rol pe care l-a avut Sfântul Grigore Palama în teologia și istoria Bisericii. La final a mulțumit și felicitat preoții participanți, dar și pe paroh.

Parohul din Cornițel a mulțumit părintelui Protopop, preoţilor care au participat la eveniment și cre­dincioșilor din parohie. Pe întreaga perioadă a Postului Mare, corul format din preoți ai Protopopiatului Oradea vor participa la programe și seri duhovnicești în parohiile pe care aceștia le păstoresc.