Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cerc pastoral în Protopopiatul Oradea

Cerc pastoral în Protopopiatul Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, preoții din cercul pastoral numărul 7 din cadrul Protopopiatului Oradea, s-au întâlnit, în după-amiaza zilei de Duminică, 25 februarie 2018, în Parohia Tileagd din Protopopiatul Oradea, având ca temă Cinstirea icoanelor. Importanţa Postului şi rolul lui în viaţa credincioşilor”.

La seara duhovnicească, desfășurată în noua biserică parohială din Tileagd, au participat preoții parohi din parohiile: Borşa – preot paroh Iosif Paleu, Fâşca – preot paroh Florin Hodorong, Săbolciu – preot paroh Alexndru Dulca, Şerghiş – preot paroh Teodor Mălan, Tileagd – preot paroh Marin Puşcaş, Uileacu de Criş – preot paroh Ştefan Puriş şi Vârciorg – preot paroh Daniel Gherman, în prezența a numeroși credincioși din Tileagd. La finalul slujbei Vecerniei, în cadrul căreia răspunsurile au fost date de corala preoţilor din cadrul Protopopiatului Oradea, a fost susţinut un mic concert de pricesne din Sfântul și Marele Post: „Cu noi este Dumnezeu”, „Nu-i Iuda singur vinovat”, „Era o dată o tainică grădină” şi „Noaptea e stăpână în vale”.

Părintele Aurel-Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului,  a rostit un cuvânt de învățătură, iar la final a mulțumit și i-a felicitat pe preoții participanți și pe parohul din Tileagd. Părintele protopop a vorbit despre importanţa postului, dar şi despre Duminica Ortodoxiei şi victoria credinței ortodoxe asupra tuturor ereziilor.

La final, parohul locului a mulțumit părintelui protopop, preoţilor care au participat la eveniment și cre­dincioșilor din parohie. La sfârşitul evenimentului fiecare credincios prezent a primit în dar o carte de rugăciuni.

Pe întreaga perioadă a Postului Mare, corul format din preoți ai Protopopiatului Oradea vor participa la programe misionare și seri duhovnicești în parohiile pe care aceștia le păstoresc. Urmează ca, pe parcursul Postului Paștilor, fiecare cerc pastoral din cele 11 ale  Protopopiatului Oradea să se reunească și să fie organizate astfel de seri duhovnicești în diferite parohii.