Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Chiriarhul Oradiei a vizitat copiii de la Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din Băile 1 Mai

Chiriarhul Oradiei a vizitat copiii de la Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din Băile 1 Mai

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, și a Duminicii Părinților și Copiilor, sărbătorită anul acesta la 3 iunie 2018, copiii internați la Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din localitatea bihoreană Băile 1 Mai au avut bucuria de a fi vizitați de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, împreună cu un grup de 20 de preoți din cadrul Protopopiatului Oradea, condus de Părintele Protopop Aurel-Simion Goga. La întâlnire a luat parte și Domnul Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

Ierarhul s-a întâlnit cu conducerea unității spitalicești de interes național și i-a binecuvântat pe toți cei 100 de copii internați, dimpreună cu părinții lor. Cu acest prilej, Preasfinția Sa împreună cu preoții din Protopopiatul Oradea au oferit copiilor daruri și au donat o sumă de bani pentru renovarea centrului.

Un grup de elevi de la Școala gimnazială Floare de Lotus din Sânmartin, coordonați de Prof. Laura Pintea - director adjunct, Prof. Ramona Bocșan, Prof. Loredana Pantea – profesor de muzică și Prof. Traian Bot – profesor de religie, a prezentat copiilor internați, cadrelor medicale și tuturor celor prezenți un program cultural, aducând bucurie sufletească și alinarea suferințelor. Apoi, corul preoților din cadrul Protopopiatului Oradea a interpretat un cântec patriotic.

Chiriarhul Oradiei a vorbit copiilor și tuturor celor prezenți despre importanța sănătății trupești și sufletești: „Toți copiii din lumea aceasta, dar în special voi, cei aflați aici, în mijlocul nostru, meritați tot ce este mai bun pe pământ, dar mai întâi de toate sănătate. De aceea, ne rugăm Bunului Dumnezeu sa vă dăruiască în special vouă, dragi copii, care vă tratați aici, sănătate deplină. Vă dorim ani mulți, fericiți, plini de pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu. Să aveți o viață frumoasă și luminosă, cât mai lungă și fericită.”

Preasfinția Sa a felicitat și a binecuvântat cadrele medicale și întregul personal care își desfășoară aici activitatea: „Dorim să fie cât mai puțini copii care au nevoie de ajutorul dumneavoastră, știind în același timp că toți cei pe care îi tratați și ale căror progrese le vedeți zi de zi vă sunt lumină și far călăuzitor pentru tot ceea ce ați făcut și aveți de făcut mai departe.”

La final Doamna Dr. Ramona Suciu, managerul Spitalului clinic de recuperare medicală – secția de copii din Băile 1 Mai a mulțumit Preasfinției Sale și preoților din Protopopiatul Oradea, precizând că: „Mă simt mai mult mamă decât manager al spitalului și asta am simțit când v-m auzit cântând și am văzut copiii cum savurează glasurile voastre. E o zi frumoasă, pe care dumneavoastră ne-ați făcut-o așa. Noi încercăm să fim alături de acești copii, să le oferim toate condițiile necesare, să fie din ce în ce mai bine.” Doamna manager a mulțumit și personalului care își desfășoară aici activitatea pentru răbdarea și dăruirea pe care o manifestă față de copii.

La final, au fost împărțite darurile pentru fiecare copil internat, iar Ierarhul și preoții i-au binecuvântat pe copii.

Construit în anul 1842, imobilul în care funcționează Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din localitatea bihoreană Băile 1 Mai a adăpostit, încă de la început, o unitate medicală. La mijlocul anilor 1950, clădirea a fost transformată în sanatoriu pentru copii. Din anul 1992, aici funcţionează o secţie a Spitalului de Recuperare Medicală Băile Felix, în care sunt internaţi copii şi tineri de până la 26 de ani. Secţia are 110 locuri pentru copii şi 20 locuri pentru însoţitori. Perioada de spitalizare şi tratament este de 21 zile/serie, internarea se face pe serii, alternativ fete-băieți.

Fiecare serie de pacienți beneficiază de Taina Sfântului Maslu, iar Duminica dimineața copiii internați la Spitalul clinic de recuperare medicală – secția de copii din Băile 1 Mai primesc Taina Sfintei Euharistii, prin grija Părintelui Silviu Dobai, paroh la Băile 1 Mai.