Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Chiriarhul Oradiei în vizită pastorală în enoria Suplacu de Barcău

Chiriarhul Oradiei în vizită pastorală în enoria Suplacu de Barcău

În Duminica a șasea după Rusalii, 19 iulie 2020, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a vizitat comunitatea dreptmăritoare bihoreană din Suplacu de Barcău, Protopopiatul Marghita. Ierarhul a sfințit pictura noii clopotnițe ridicată în vecinătatea bisericii parohiale ocrotite de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Matei, Preasfinţitul Părinte Sofronie a rostit o frumoasă predică în care a subliniat învățăturile duhovnicești ce se desprind din minunea vindecării slăbănogului din Capernaum, săvârșită de către Mântuitorul Iisus Hristos.

La final Protopopul Marghitei, Părintele Călin Cotrău, a adresat cuvântul de bun venit Ierarhului, iar parohul Ioan Ghiulai a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei Oradiei pentru dragostea și grija părintească arătată enoriei Suplacu de Barcău.

Pentru sprijinul oferit parohiei, Preasfințitul Părinte Sofronie a oferit diplome de apreciere primarului locului și Consiliului Parohial, adresând cuvinte de felicitare parohului și credincioșilor pentru realizările pastoral-misionare și administrative.

Pr. Cristian Rus