Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Clerici și credincioși bihoreni în ajutorul refugiaților din Ucraina 17 martie - 11 aprilie 2022

Clerici și credincioși bihoreni în ajutorul refugiaților din Ucraina 17 martie - 11 aprilie 2022

Mii de clerici și credincioși din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei au venit în întâmpinarea refugiaților ucraineni care și-au părăsit casele și au plecat din calea războiului nimicitor. Mame cu copii, tineri și tinere, precum și vârstnici au nevoie atât de găzduire și de hrană, dar și de sfătuire, îndrumare și consiliere.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, prin grija Asociației eparhiale Filantropia Oradea, în perioada 17 martie – 11 aprilie a.c., ajutorul concret oferit de bihoreni persoanelor afectate de război a fost în valoare de 96.635 lei și a constat în: sume de bani (10.600 lei); produse alimentare (25.600 lei), produse igienico-sanitare (2.435 lei) și produse non-alimentare (34.000 lei). De asemenea, un număr de 57 de angajați și voluntari ai Asociației Filantropia Oradea au ajutat la colectarea și distribuirea, în 3 transporturi umanitare (2 pe teritoriul României și 1 în Ucraina) a ajutoarelor pentru cei refugiați sau afectați de război, ce au însumat 24.000 lei.

Serviciul de informare, consiliere și sprijin pentru migranți oferit de Asociația Filantropia  Oradea, a ajutat, de la debutul conflictului și până în prezent, un număr de 450 persoane refugiate din Ucraina prin servicii de cazare, acordare de sprijin material, servicii de translare, consiliere psihologică și asistență juridică.

Cei care doresc să sprijine în continuare pe cei refugiați pot afla detalii privind modul în care pot să se implice la parohiile din cuprinsul Episcopiei Oradiei sau accesând website-ul www.filantropiaoradea.ro/ucraina.

 

 Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei