Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Comunicat

Comunicat

Ca urmare a solicitării primite din partea unei publicații locale, redăm în integralitate următorul comunicat: 

 

Referitor la punctul de vedere al instituției noastre, considerăm că declarația părintelui Andi-Constantin Bacter oferită ziarului Jurnalul Bihorean este una clară, atât în ceea ce privește poziția Episcopiei Oradiei referitoare acuzațiile mincinoase, deci calomniatoare aduse la adresa unui consilier eparhial prin invocarea unor materiale falsificate și deliberat trunchiate, cât și în ceea ce privește poziția persoanei vătămate amintite.

Respectuos, vă invităm să consultați această resursă jurnalistică - https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/replica-episcopiei-ortodoxe-in-scandalul-preotilor-gay-homosexualitatea-nu-are-ce-cauta-in-biserica-4397564/

Reiterăm precizarea că plângerea în cauză a părintelui Bacter se referă strict la o situație punctuală cu conținut infracțional, nefiind orientată împotriva vreunei persoane.

Escaladarea aberantă a întregii situații este rodul exclusiv al unei minți cu bogată imaginație regizorală, o minte familiarizată cu ficțiunea și tentată de sexualizarea oricărei relații interumane – lucruri ușor vandabile în vremurile noastre amprentate de promiscuitate  – la care se adaugă setea de rating a presei de pretutindeni.

Pe această cale și în acest nefericit context, dezavuăm încercarea de (auto)promovare a calomniatorului și în același timp de defăimare a unui om nevinovat (implicit, a familiei sale), precum și a instituției din care acesta face parte.

Referitor la toate celelalte acuzații mincinoase ale  preotului Ciprian-Romeo Mega, îi sfătuim pe toți credincioșii să le trateze ca atare, ele fiind doar fabulațiile unei minți familiarizate cu fantezia atât de utilă în spațiul cinematografic, dar nu și în cel al Bisericii.

De asemenea, transmitem credincioșilor din Eparhia noastră că gravele derapaje ale clerului au fost sancționate și soluționate de către administrația bisericească locală în mod ferm, dar discret, fără a rușina și înjosi în public pe nimeni. Așa cum este creștinește, vizând îndreptarea, nu distrugerea omului.

Îi îndemnăm pe credincioșii eparhiei noastre la rugăciune în aceste momente de tulburare, făcând tot ce este posibil pentru ca adevărul să iasă la lumină spre binele și îndreptarea tuturor.

 

Biroul de presă al Episcopiei Oradiei