Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concert de colinde în cadrul Proiectului Naţional „Domn, Domn să-nălţăm”

Concert de colinde în cadrul Proiectului Naţional „Domn, Domn să-nălţăm”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, marți, 17 decembrie 2013, începând cu ora 13, în sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, a avut loc un concert de colinde susținut de formaţiile corale ale mai multor şcoli orădene: Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Corul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, Corul Grupului Școlar „Vasile Voiculescu” și Corul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, care a avut și calitatea de gazdă.

Activitatea a început prin cuvântul de bun venit al Părintelui Profesor Ioan Cadar, cadru didactic de Religie la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, care, în calitate de gazdă, a urat bun venit oaspeților, arătând că acest concert de colinde face parte din calendarul activităților cuprinse în Proiectul Național „Domn, Domn să-nălţăm”, coordonat de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, în parteneriat cu școlile participante la acest spectacol.

Primii care au intrat pe scenă au fost elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, pregătiți de doamnna profesoară Laura Lup; au urmat apoi elevii Grupului Școlar „Vasile Voiculescu”, pregătiți de doamnna profesoară Liliana Pop; apoi elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”,  pregătiți de doamnele profesoare Ioana Fesus și Monica Dumitraș.

La final a intrat în scenă Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijat de Arhid. Prof. Ștefan Lakatoș, cor însoţit şi de Părintele Profesor Dorel Leucea, directorul adjunct al Liceului Ortodox orădean şi coordonatorul al Proiectului Naţional „Domn, Domn să-nălţăm”.

Elevii Liceului Ortodox au incântat publicul cu un bogat și frumos buchet de colinde tradiționale românești.

La final, Părintele Profesor Ioan Cadar a mulțumit oaspeților pentru frumoasele colinde, precum și profesorilor și elevilor eminescieni care au participat la activitate în calitate de spectatori, dorindu-le tuturor sărbători cu pace și bucurii sfinte.

Manifestarea se înscrie în seria unor acţiuni derulate în cadrul Proiectului Naţional  „Domn, Domn să-nălţăm”, proiect aflat în acest an la a IV- ediţie, fiind cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale, secțiunea A3, poziția 13.

În cadrul acestui proiect educativ se află în desfăşurare un Concurs naţional de creaţie literară şi artistică, la care participă elevi din clasele V-XII, din toate colţurile ţării, realizând lucrări pe următoarele secţiuni: creaţie literară (proză, poezie, eseuri), prezentări power-point,  decoraţiuni de Crăciun, pictură pe sticlă sau lemn, având ca temă „Naşterea Domnului”.

Juriul este format din inspectori de specialitate, cadre didactice din cadrul Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, din şcolile şi instituţiile partenere şi din elevi, membri ai echipei de proiect. În urma jurizării se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare nivel de clasă şi secţiune a concursului, precum şi diplome de participare pentru toţi concurenţii.