Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Conferinţă semestrială de primăvară în Protopopiatul Marghita

Conferinţă semestrială de primăvară în Protopopiatul Marghita

Sala festivă a Protopopiatului Marghita, Eparhia Oradiei, a găzduit miercuri, 13 mai 2015, cea de-a treia conferinţă preoţească semestrială de primăvară din acest an din Episcopia Oradiei, organizată la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, dedicată misiunii parohiei şi a mănăstirii în zilele noastre, ca urmare a declarării anului 2015, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Conferinţa  a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii, începând cu ora 9, urmată de slujba de Te Deum, în biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Marghita I, oficiate de PC Pr. Adrian Popovici, consilier economic la Episcopia Oradiei, PC Pr. Călin Cotrău, secretar la Protopopiatul Marghita şi PC Pr. Constantin Petru Filip, parohul bisericii „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Marghita.

Lucrările conferinţei au debutat la ora 11, în sala de şedinte a Protopopiatului Marghita, în cadrul căreia PC Pr. Adrian Popovici, consilier economic, delegatul Chiriarhului Oradiei, a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Ierarhului.

Apoi, Părintele Dr. Ioan Codorean, preot slujitor la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica cu Lună din Oradea şi director al Centrului Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea a prezentat referatul cu titlul „Valenţele misionare ale parohiei şi mănăstirii în societatea actuală”.