Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Constituirea filialei Bihor a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie

Constituirea filialei Bihor a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie

La inițiativa unui grup de părinți ai copiilor care învaţă în şcoli din judeţul Bihor, în ziua de sâmbătă, 28 februarie 2015, de la ora 18, în sala festivă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea a avut loc ședința de constituire a Asociației Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor.

Evenimentul s-a desfăşurat sub coordonarea domnului Romeo Moşoiu, vicepreședinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie – București, în prezenţa a circa 300 de părinţi care au dorit să exprime un punct de vedere ferm cu privire la nevoia prezenţei disciplinei Religie în şcolile publice din România, în general şi din judeţul Bihor, în mod particular.

După ce domnul Romeo Moşoiu a vorbit despre contextul înfiinţării asociaţiei la nivel naţional şi despre scopul explicit al acesteia, de a susţine şi îmbunătăţi educaţia religioasă din şcoli prin promovarea valorilor religioase, atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor, au urmat o serie de luări de cuvânt din partea părinţilor prezenţi, care au nuanţat diverse aspecte legate de beneficiile educaţiei religioase oferite prin ora de religie din şcoală. S-au adus, astfel, mărturii emoţionante, de mare sensibilitate şi profunzime, despre rostul disciplinei care lucrează cu sufletul copiilor, care modelează armonios personalitatea elevilor, care formează caracterul sănătos al tinerilor, promovând iubirea, bunătatea, sinceritatea, blândeţea, deschiderea faţă de cei de lângă tine.

În partea a doua a lucrărilor întâlnirii a fost ales comitetul de conducere al filialei APOR Bihor, comitet format din: Preşedinte - Domnul Prof. Univ. Dr. Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea; Vicepreşedinţi: Doamna Alina Bonchiş, avocat, Doamna Cristina Antik, economist, preşedinta Consiliului judeţean al părinţilor din judeţul Bihor şi Domnul Prof. Univ. Dr. Sorin Şipoş de la Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii din Oradea; Secretar - Doamna Alina Buzle, directorul Liceului Teoretic „Constantin Şerban” din Aleşd şi Cenzor – Domnul Florin Dacin, economist, director economic la Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea.

Membrii comitetului de conducere au mulţumit pentru încrederea acordată şi i-au asugurat pe părinţii care i-au ales că vor face tot ce le stă în putinţă pentru sprijinirea educaţiei religioase din şcoli şi pentru ca ora de Religie să-şi păstreze locul binemeritat în formarea educaţională a copiilor, prin procesul organizat de învăţământ din şcoli.

Întrunită într-o scurtă ședință de lucru imediat după alegeri, conducerea filialei şi-a propus ca obiective, pentru perioada imediat următoare, susţinerea şi facilitarea completării cererilor pentru ora de religie, precum şi constituirea filialelor locale în principalele oraşe ale judeţului: Beiuş, Marghita, Ştei, Salonta, Valea lui Mihai şi Tinca.