Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea

Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea

 Ziua de 27 mai 2022 a fost prilej de bucurie pentru absolvenţii cursurilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, promoția 2018-2022.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, şi sub auspiciul unei înalte ţinute academice, festivităţile au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”.

După încheierea programului liturgic, cadrele didactice, absolvenţii şi invitaţii s-au îndreptat spre Aula Magna a Universităţii, unde s-a desfăşurat partea a doua a programului dedicat cursului festiv.            

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur, moment în care absolvenţii au intrat în aulă, ocupând locul rezervat lor. Din prezidiu au făcut parte Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, domnul Prof. univ. dr. habil Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, Pr. conf. univ. dr. Viorel Cristian Popa, decanul facultății, precum și părinți consilieri de la Centrul Eparhial.

Moderatorul festivităţii a adresat urarea de bun venit tuturor celor prezenți, după care a oferit cuvântul Ierarhului Oradiei, care a transmis cuvânt de binecuvântare absolvenților, îndemnându-i să transmită lumina științei și a spiritualității în comunitățile în care vor fi rânduiți. Totodată, Chiriarhul locului a precizat faptul că ei, în calitate de viitori slujitori ai lui Hristos, sunt aleşi ai Domnului şi mărturisitorii cuvântului Lui într-o societate marcată de o profundă criză spirituală.

A urmat mesajul rectorului universității și al decanului facultății, după care Ierarhul Oradiei a premiat pe absolvenții care s-au remarcat prin rezultate deosebite în timpul studiilor universitare.

Manifestarea a continuat cu dezvelirea tabloului absolvenților, înmânarea cheii studenților din anul III, încheindu-se cu cuvântul de mulţumire adresat tuturor celor prezenţi.

Pr. Conf. Univ. Dr. Doru Fer