Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea

Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea

În ziua de joi, 23 mai, 2024, cu toate emoţiile aferente momentului, absolvenţii programului de studiu Teologie Ortodoxă Pastorală, promoţia 2020-2024, ai Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman”, din cadrul Universității din Oradea, şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, participând la  îndătinatul curs festiv.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată în capela facultăţii, cu hramul „Sfântul Cuvios Teodor Studitul”, urmată de slujba de Te Deum, săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. După aceste momente înălțătoare de comuniune liturgică la care au fost părtași cadrele didactice, studenții absolvenți și invitații acestora, a urmat partea a doua a manifestării desfășurată în Aula Magna a universității orădene, în prezența conducerii universității și a altor oficialități.

Debutul părții a doua a cursului festiv a fost marcat de intonarea Troparului Învierii Domnului și a imnului academic Gaudeamus Igitur, după care moderatorul festivităţii, Părintele conf.univ.dr. habil. Miron Erdei a adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit. 

În această zi, cu o profundă semnificație pentru întreaga comunitate academică, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, le-a transmis absolvenților un ales gând binecuvântare și de felicitare, îndemnându-i pe studenți să aprofundeze și pe mai departe și să rămână ancorați în studiul Sfintei Scripturi, operele Sfinților Părinți și al altor scrieri cu caracter teologic. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat înțelepciunea din spatele nelipsitei cântării festive de origine latină, în care suntem cu toții chemați să celebrăm cu entuziasm frumusețea vieții, nescăpându-ne din vedere scurtimea ei.

Șirul alocuțiunilor a continuat cu luarea de cuvânt a Părintelui conf. univ. dr. Vasile-Doru Fer, directorul de departament al facultății, care a mulțumit Chiriarhului Oradiei pentru părinteasca dragoste și purtare de grijă, enunțând faptul că sub oblăduirea și cu binecuvântarea Ierarhului, o nouă generație de lucrători în ogorul Domnului este trimisă în lume să aducă roade și să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc.

Ceremonia s-a încheiat cu citirea catalogului, înmânarea cheii și cu mesajele de mulţumire adresate de către absolvenți tuturor celor prezenţi, urmat de imortalizarea momentului prin memorabila poză de grup.

 Pr.conf.univ.dr. Vasile Doru Fer