Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Absolvenţii promoţiei 2014-2018 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din cadrul Universității din Oradea şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, participând la emoționanta celebrare a tradiționalului curs festiv, desfăşurat cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de marți, 29 mai 2018.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată de cadre didactice ale facultății în paraclisul cu hramul Sfântul Teodor Studitul, urmată de  slujba de Te-Deum, momente de comuniune liturgică la care au fost părtași, alături de Chiriarhul Oradiei, consilieri eparhiali, cadrele didactice, studenții absolvenți ai programului de studii Teologie Ortodoxă Pastorală și invitații acestora.

La finalul programului liturgic, Preasfinția Sa a adresat absolvenților un cuvânt de binecuvântare, felicitându-i pentru finalizarea primului ciclu de studii teologice universitare, ani în care au împletit studiul academic cu pregătirea duhovnicească. Chiriarhul Oradiei a ținut să menționeze faptul că „nucleul pe care s-a clădit în Oradea învățământul superior românesc a fost cel teologic ortodox. Teologia ortodoxă a fost sâmburele de har al învățământului superior de grad universitar orădean. În același context, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe studenți să studieze și pe mai departe și să aprofundeze studiul Sfinților Părinți și al altor scrieri teologice. În încheierea cuvântului său, Episcopul Oradiei a apreciat contribuția intelectuală și progresul duhovnicesc al corpului profesoral și i-a felicitat pe tinerii absolvenți teologi, urându-le succes la toate examenele pe care le vor susține în decursul vieții.

Părintele Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a mulțumit Chiriarhului Oradiei pentru părinteasca dragoste, precizând faptul că, pentru absolvenţi, această zi va rămâne o zi deosebită la care ei se vor raporta în timp, remarcând totodată că o nouă generație de lucrători în ogorul Domnului este trimisă în lume să aducă roade și să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc.

A urmat partea a doua a programului dedicat cursului festiv, desfășurat în Aula Magna a Universităţii, moment marcat de intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur, Troparul Rusaliilor și rugăciunea Tatăl nostru.

Moderatorul festivităţii, Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer, coordonator de an, a adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit, după care au fost transmise mesajele de felicitare din partea decanatului Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, a Rectoratului Universității din Oradea și a Senatului Universității.

Ceremonia a continuat cu prezentarea corpului didactic al facultății de teologie, strigarea pentru ultima dată a catalogului și înmânarea de diplome fiecărui absolvent, precum și predarea cheii succesului studenților anului III.

La fel ca în fiecare an, și anul acesta Preasfințitul Părinte Sofronie a oferit premii speciale absolvenților care s-au remarcat pe parcursul celor patru ani în diferite domenii de activitate și de studiu. Premiile au constat în cărți și reviste apărute la editura „Episcop Nicolae Popovici” a Episcopiei Oradiei.