Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Absolvenţii celei de a XXI-a promoţii a Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, participând la emoționanta festivitate a tradiționalului curs festiv, desfăşurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de luni, 25 mai 2015.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, săvârşită în paraclisul cu hramul „Sfântul Teodor Studitul” al facultăţii, urmată de  slujba de Te Deum, momente de comuniune liturgică la care au fost părtași cadrele didactice, studenții absolvenți ai celor două programe de studii, Teologie Pastorală și Teologie Asistență Socială, alături de invitații acestora.

La finalul programului liturgic, PC Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a precizat că pentru absolvenţi ziua de azi va rămâne o zi deosebită, care se înscrie ca un șirag de mărgăritare în parcursul vieții lor, la care ei se vor raporta în timp. Totodată, Părintele decan a ţinut să remarce faptul că o nouă generație de lucrători în ogorul Domnului este trimisă în lume să aducă roade și să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii neamului omenesc.

A urmat partea a doua a programului dedicat cursului festiv, desfășurat în Aula Magna a Universităţii, moment marcat de intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur. Moderatorii festivităţii, Pr. Conf. Univ. Dr. Mihai Brie și Pr. Lect. Univ. Dr. Ionel Chira au adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit, după care au fost transmise mesajele de felicitare din partea conducerii Universității orădene.

În mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Prot. Prof. Radu Rus, Consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii. În acelaşi context, părintele consilier a subliniat importanța misiunii și faptul că slujirea Bisericii implică o imensă responsabilitate într-o societate contemporană secularizată, care caută să îl orienteze pe om mai mult spre lumea de aici decât spre lumea spirituală. În faţa unor astfel de provocări, absolvenţii, viitorii mărturisitori şi propovăduitori ai cuvântului lui Dumnezeu, sunt chemaţi să dea dovadă de curaj sfânt în lucrarea de apostolat care le va fi încredinţată, asimilându-se, astfel, imperativului de a fi lumină a lumii.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului, înmânarea cheii și cu mesajele de mulţumire adresate de către absolvenți tuturor celor prezenţi.