Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, miercuri, 1 octombrie, 2014, cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2014-2015.

Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au fost precedate de slujba de Te Deum, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, cu participarea cadrelor didactice şi a studenţilor facultăţii şi a altor invitaţi de seamă.

În cadrul alocuţiunii de bun venit PC Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, i-a îndemnat pe tinerii care au păşit pentru prima dată în universitate în calitate de studenţi, să vină cu încredere, aici având posibilitatea să îşi dezvolte calităţile intelectuale, morale şi spirituale. Totodată Părintele decan i-a felicitat pe toţi cei care au optat pentru această nobilă misiune, asigurându-i că au făcut o alegere înţeleaptă, iar bucuriile şi împlinirile care vor veni vor fi înălţătoare.

PC Prot. Prof. Radu Rus, Consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul la Episcopia Oradiei, delegatul Chiriarhului Oradiei la eveniment, a transmis cadrelor didactice şi studenţilor, din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, cuvânt de binecuvântare şi apreciere, precum şi alese urări de sănătate şi putere în activitatea de slujire a Bisericii noastre străbune şi a neamului românesc de la marginea dinspre apus a ţării.

Prima parte a festivităţii s-a încheiat cu cuvântul de mulţumire adresat de către decanul facultăţii, Ierarhului Oradiei, pentru părinteasca dragoste şi purtarea de grijă. După oficierea programului liturgic cadrele didactice şi studenţii s-au îndreptat către Sala Polivalentă din campusul universitar unde, de la ora 15, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2014-2015.

Momentele festive s-au încheiat cu întâlnirea dintre studenţii anului I cu îndrumătorii de an.