Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Deschiderea oficială a noului an universitar 2020-2021la Universitatea din Oradea

Deschiderea oficială a noului an universitar 2020-2021la Universitatea din Oradea

 Începutul toamnei marchează deschiderea unui nou an universitar în toate instutuțiile de învățământ superior din țara noastră. Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman a Universităţii din Oradea şi-a redeschis porţile, joi, 1 octombrie 2020, cu prilejul deschiderii oficiale  a noului an universitar 2020-2021. Această zi are și o semnificație duhovnicească deosebită, deoarece este ziua în care prăznuim sărbătorea Acoperământului Maicii Domnului.

 Festivităţile prilejuite de această sărbătoare academică au început la ora 8: 30  cu săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum, în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din campusul universității, cu participarea unui număr restrâns de cadre didactice și reprezentanți ai studenţilor și masteranzilor facultăţii, datorită situației pandemice actuale.  

 După încheierea programului liturgic, Părintele Conf. Univ. Dr. Viorel Cristian Popa, decanul facultății, a dat citire Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul noului an universitar 2020-2021.

 La finalul alocuțiunii, Părintele decan a transmis mesajul de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, mulțumindu-i totodată,  pentru părinteasca dragoste şi purtarea  de grijă pe care o manifestă față de instituția teologică orădeană.

Partea a doua a manifestării academice a avut loc în Sala polivalentă, în prezența conducerii Universității din Oradea, unde șirul cuvântărilor a fost deschis de Prof. Univ. Dr. Habil. Constantin Bungău, Rectorul Universității, care a făcut o frumoasă incursiune a activității universității orădene, prezentând totodată și noile proiecte academice.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020-2021 s-a încheiat cu primirea carnetului de excelență de către studenții din anul întâi care au fost admiși cu cele mai mari medii la facultățile lor.

Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer