Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Din suflet de copil

Din suflet de copil

 

Aflat la cea de a IV-a ediție, târgul culinar de la Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu”, a îmbrăcat și în acest an straie de sărbătoare, adunând un număr de 130 de participanți.

Demarată în urmă cu 4 ani, din dorința de a face sărbătorile mai frumoase celor de lângă noi, acțiunea caritabilă a atras an de an tot mai mulți participanți.

În prag de sărbătoare creștină, sufletele tuturor s-au deschis împreună pentru o cauză nobilă iar școala s-a transformat pentru câteva ore într-o veritabilă expoziție culinară cu vânzare.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât, la el au participat elevi, părinți și cadre didactice deopotrivă.

Elevii, după ce au dat dovadă de veritabili ”masterchefi” în bucătăriile de acasă, atent supravegheați și îndrumați de mămici harnice și pricepute, au expus o gamă variată de produse, spre deliciul cumpărătorilor.

Din această ”joacă dulce”, elevii au învățat să se implice, să empatizeze, să ajute, să dăruiască și să împlinească vise.

La standurile amenajate pe holurile școlii, au participat 16 clase. Clasele primare au avut ajutoare de nădejde: mămici, tătici, bunici, doamne învățătoare, care au avut pe rând rol de cofetari, vânzători, cumpărători, toate acestea într-un efort comun, într-o atmosferă de familie.

Elevii și-au folosit imaginația și îndemânarea, spiritul civic și antreprenorial iar rezultatul a fost peste așteptări.

Suma adunată în urma vânzării a mii de produse a fost de 4000 lei, aceștia urmând a fi acel cadou de Crăciun la care mulți copiidoar au visat până acum.

Bucuria de a fi parte din fericirea lor, ne obligă să ducem tradiția pe mai departe.