Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Drapelul Naţional al României sfințit la Oradea

Drapelul Naţional al României sfințit la Oradea

La Oradea, Ziua Drapelului Național, 26 iunie 2018, a fost sărbătorită la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, biserica cu lună din Oradea și la Primăria Municipiului Oradea, ceremonia fiind organizată de către comandamentul Garnizoanei Oradea.

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, preotul capelan al Garnizoanei Oradea și un diacon au oficiat slujba de sfințire a drapelului tricolor pe soleea catedralei, de față fiind și numeroase oficialități civile și militare, dar și credincioși din municipiul Oradea.

Apoi, s-a format o procesiune de la vechea catedrală până în fața Primăriei Oradea unde au rostit alocuțiuni referitoare la Ziua Drapelului Național Domnul Ioan Mihaiu, prefectul județului Bihor și Domnul Col. (r) Dr. Constantin Moșincat. A urmat binecuvântarea drapelului național și sărutarea acestuia de către Ierarh și oficialitățile prezente. Fanfara militară a intonat Imnul național al României, iar Tricolorul României a fost înălțat pe catarg.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, constituit din militari ai Centrului 54 Comunicații Oradea, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Anton Berlescu” Bihor, precum și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor. Muzica militară a fost asigurată de fanfara Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Oradea.