Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Drapelul Naţional al României sfințit la Oradea

Drapelul Naţional al României sfințit la Oradea

Pr. Cristian Rus

 

La Oradea, Ziua Drapelului Național, 26 iunie 2019, a fost sărbătorită la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, biserica cu lună din Oradea și la Primăria Municipiului Oradea, ceremonia fiind organizată de către comandamentul Garnizoanei Oradea.

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, preotul capelan al Garnizoanei Oradea și parohul enoriei Oradea-Centrală au oficiat slujba de sfințire a drapelului tricolor pe soleea catedralei, de față fiind și numeroase oficialități civile și militare, dar și credincioși din municipiul Oradea.

Apoi, s-a format o procesiune de la vechea catedrală până în fața Primăriei Oradea unde au rostit alocuțiuni referitoare la Ziua Drapelului Național Domnul Prof. Univ. Dr. Gabriel Moisa, de la Universitatea din Oradea și Domnul Iulius Delorean, subprefectul județului Bihor. A urmat binecuvântarea drapelului național și sărutarea acestuia de către oficialitățile prezente. Fanfara militară a intonat Imnul național al României, iar Tricolorul României a fost înălțat pe catarg.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, constituit din militari ai Centrului 54 Comunicații Oradea, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Anton Berlescu” Bihor, precum și ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor. Muzica militară a fost asigurată de fanfara Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Oradea.