Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / După douăzeci de ani...

După douăzeci de ani...

Joi, 20 septembrie 2018, prin puterea de grijă a lui Dumnezeu, biserica de lemn monument istoric din incinta Universităţii din Oradea a fost insufleţită de absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea, promoția 1998, care şi-au dat întâlnire în locul de unde au pornit în viaţă, în urmă cu 20 de ani.

Întâlnirea a debutat cu săvîrşirea Sfintei Liturghii, având ca protos pe Părintele Prof. Univ. Dr. Dumitru Abrudan, fostul profesor şi decan al Facultăţii de Teologie din Oradea şi care în cuvântul său rostit la finalul slujbei a elogiat munca preoţilor şi a dascălilor la catedră, subliniid actul mântuirii care vine prin slujire.

După parastasul oficiat pentru sufletul celor trecuţi la Domnul, preoţi, profesori şi colegi, a urmat cursul festiv în sala de lectură a Bibliotecii Universitare.

Întâlnirea a fost onorată de prezenţa dascălilor de atunci, dar și de acum ai facultății orădene: Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Abrudan, Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan – decanul de acum al facultăţii, Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Popa, Pr. Conf. Univ. Dr. Miron Erdei, Pr. Lect. Univ. Dr. Ionel Chira, Pr. Prof. Dr. Petru Stanciu şi Pr. Prof. Dr. Ion Alexandru Mizgan, cel din urmă fiind îndrumător de an.

După momentele de rugăciune şi aducere aminte, a frumoaselor momente petrecute împreună pe băncile facultăţii, a urmat o frumoasă agapă frăţească, urmând ca peste cinci ani să fie  o nouă revedere.