Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Elevii Liceului Ortodox au vizitat Biblioteca Universității din Oradea

Elevii Liceului Ortodox au vizitat Biblioteca Universității din Oradea

Pe parcursul zilei de 16 mai 2022, un grup de elevi din clasa a X-a de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, coordonați de doamna profesor Ileana Borș, au făcut o vizită la Biblioteca Universității din Oradea pentru a face cunoștință cu multitudinea de cărți, dar nu numai, ci și cu oportunitățile pe care aceasta le oferă.

Mulțumiri îi aducem doamnei director, Florica Ujoc, care ne-a oferit prilejul de a vedea una dintre cele mai vechi cărți, o versiune a Bibliei, Incunabul, tipărită în anul 1492. O carte veche, scrisă în limba latină, care prezintă 7 dintre cărțile Vechiului Testament, printre acestea numărându-se Iov, Psalmi și Proverbe.

Alături de doamna bibliotecară, Brândușa Doca, ghidul nostru, care a fost foarte amabilă și încântată să ne prezinte biblioteca, dar și să ne răspundă anumitor curiozități adresate de către elevii clasei de profilul filologie, în limba engleză. Câteva dintre acestea au fost ,, How did you get to be a librarian?”  ,,How do you keep all the books in shape?”, ,,Did you choice this job as your first choice?

De asemenea și tinerii vizitatori au fost încântați de această prezentare. ,,Pentru mine a fost o plăcere să cunosc multitudinea de informații pe care acest loc o ascunde, părând la început o bibliotecă oarecare, dar a fost plăcut și să pot adresa întrebări pentru a afla lucruri noi.” (Rheea)

,,Dintotdeauna mi-au plăcut cărțile, ca și cititul. Faptul că am avut oportunitatea de a merge la bibliotecă, și de a vedea un număr atât de mare cărți din diverse domenii, m-au făcut să am un interes și mai mare pentru citit.” (Alexandra)

,,Cum a spus și colega mea, am fost o iubitoare a cărților și a cititului. Din prima clipă am fost încântată că am avut o vizită la bibliotecă, lucru care mi-a dat oportunitatea de a găsi o scriitoare, romancieră, dramaturgă și poetă cu același nume ca al meu, Doris Lessing.” (Doris)

În ciuda căldurii de afară, experiența a fost una din care am avut multe de învățat. Mulțumim încă o dată doamnei director pentru amabilitatea  și acceptarea parteneriatului, dar și doamnei bibliotecar pentru frumoasa primire și răbdarea acordată, ca și pentru disponibilitatea dialogului în limba engleză.

Articol realizat de elevii: Alexandra Tripe; Rheea Borza și Doris Csoka