Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Etapa locală a Olimpiadei de religie ortodoxă în Episcopia Oradiei

Etapa locală a Olimpiadei de religie ortodoxă în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sâmbătă, 22 martie 2020, s-a desfășurat olimpiada de religie etapa locală în cinci centre de examen din județul Bihor: Colegiul Național ”Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul Teoretic ”Nicolae Jiga” Tinca, Școala Gimnazială ”Miron Pompiliu” Ștei, Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” Aleșd, Colegiul Național ”Octavian Goga” Marghita. Au fost înscriși un număr de 370 elevi, de la clasele V-XII, calificați în urma susținerii etapei pe școală unde au obținut minimum 85 de puncte.

Competiția de la nivelul fiecărui centru de examen a precedată de un moment de rugaciune. În Oradea, Părintele Profesor Radu Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, a transmis elevilor participanţi un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, felicitându-i pentru participarea la olimpiada care se doreşte a fi cea mai apropiată de sufletul copiilor şi tinerilor.

Pentru această etapă, conform metodologiei specifice, subiectele au fost elaborate la nivel local de către o comisie constituită la nivel județean, în raport cu programa școlară și tematica stabilită pentru această etapă, fiind apreciate de către elevi ca având un grad mediu de dificultate.

Elevii participanţi s-au dovedit a fi motivați, foarte bine pregătiţi, redactând lucrări de  bună calitate, complexe, dovadă a unei pregătiri temeinice realizată sub coordonarea profesorilor de la clasă.

Participarea unui număr important de elevi la această etapă a olimpiadei de religie a demonstrat încă o dată interesul acestora pentru această disciplină.

Pentru etapa județeană, programată pentru data de 14 martie, se califică de la nivelul fiecărui sector câte 7 elevi/clasă, respectiv 15 elevi/clasă de la sectorul Oradea, cu condiţia obținerii a cel puțin 85 de puncte la etapa locală.  

Pr. Prof. Florin Negruţiu