Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Etapa Națională a Olimpiadei interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate românească” (3-7 mai 2023) pentru licee va fi găzduită de Liceul Ortodox din Oradea

Etapa Națională a Olimpiadei interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate românească” (3-7 mai 2023) pentru licee va fi găzduită de Liceul Ortodox din Oradea

Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, organizează la Oradea, în perioada 3-7 mai 2023, etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de Limba și literatura română și Religie „Cultură şi Spiritualitate românească” pentru clasele liceale.

Olimpiada interdisciplinară „Cultură şi Spiritualitate românească” (clasele  IX-XII) reunește în acest an 269 de elevi calificați din toate județele țării și Municipiul București și este găzduită de Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 3 mai 2023, la Biserica cu Lună din Oradea începând cu ora 17:00, iar festivitatea de premiere în data de 6 mai, ora 14:00, la Filarmonica de Stat din Oradea.

Elevii vor susține o probă scrisă în data de 4 mai 2023 începând cu ora 10:00, iar vineri, 5 mai, vor susține proba orală.

Având în vedere particularitatea olimpiadei, pe lângă probele din cadrul competiției, elevii vor avea parte și de un program cultural și religios, care cuprinde vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, precum și a altor obiective din Municipiul Oradea și județul Bihor.

Competiția se desfășoară cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Ministerul Educației, precum și al partenerilor și sponsorilor.

 

Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei